Navigácia
Citrónový cheesecake Kitl
05. 08. 2020 |
Recepty
Ingrediencie:
- 250 g sušienok Lotus
- 125 g masla
- 250 g mascarpone
- 350 g tvarohu
- 2 panáky Citrónového Syrobu Kitl
- 200 g cukru múčka
- 4 vajcia
- vanilková aróma
Postup:
- Sušienky rozdrvte a zmiešajte so zmäknutým maslom, kým sa všetko nespojí do jednoliatej zmesi. Tú potom rozprestrite na dno okrúhle tortovej formy.
- Ušľahajte tvaroh s mascarpone krémom, pridajte cukor, vajcia a vanilková aróma spolu s 2 panáky citrónového sirupu Kitl. Všetko spolu dobre ušľahajte.
- Hotový krém nalejte do formy na sušienkovou zmes. (Formu radšej zo spodu celú obaľte alobalom, pretože sa môže stať, že vytečie trochu masla, tak nech nemusíte zbytočne upratovať)
- Cheesecake pečte cca 1,5 hodiny na 150 stupňov.
- Po upečení nechajte tortu vychladnúť ideálne cez noc v chladničke. Ak je citrónová chuť pre Vás to pravé, odporúčame pred servírovaním ešte trochu pokvapkať citrónovým sirupom.
Tento recept bol vytvorený v spolupráci s blogerka Vladko Nosková. Ďakujeme!
Citrónový Syrob Kitl môžete objednať v sekcii Výrobky Kitl.