Navigácia
Kitl Syrob Jahodový 500 ml
Kitl Syrob Jahodový 500 ml
Kitl Syrob Jahodový je hustý a chuťovo vynikajúci sirup, vyrobený z jahodovej šťavy a jahodovej dužiny. Obsahuje vysoký podiel ovocnej zložky. Vyrába sa za studena, aby si zachoval zdraviu prospešné látky.
Je vhodný na prípravu domácich osviežujúcich limonád a na dochucovanie teplých aj studených nápojov a koktailov.
Popis
Na červených plodoch jahôd si pochutnávali ľudia už v starovekom Ríme. Jahodník veľkoplodý, ktorý sa pestuje dodnes, vyšľachtil už v roku 1766 záhradník na dvore Ľudovíta XV. U nás sa začali viac pestovať v 19. storočí v oblasti Neveklovska. Jahody boli predtým označované za kráľovské ovocie či ovocie lásky. Cenené sú najmä pre svoju arómu, farbu a šťavnatosť. Jahody sa konzumujú za surova aj tepelne upravené, v podobe marmelád, sirupov, používajú sa aj na prípravu koláčov alebo ovocných knedlí, dajú sa aj zavariť ako kompót.
Dávkovanie: Pre prípravu domácich limonád rieďte najlepšie s kvalitnou vodou v pomere 1:10, na prípravu horúcich nápojov v pomere 1:8.
Zloženie: cukor, jahodové pyré (Fragaria vesca L., 12%), jahodový koncentrát (Fragaria vesca L., 8%), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, koncentrát z mrkvy a čiernych ríbezlí, konzervačná látka: sorban draselný, vitamín C, prírodná aróma.
Skladujte v chlade a na tmavom mieste. Ovocné výťažky sedimentujú, prípadný zákal alebo pena nie je na závadu, súvisia s tým, že výrobok je prírodného pôvodu. Pred upotrebením pretrepať. Po otvorení uchovávajte v chlade a spotrebujte do 30 dní. Balené v ochrannej atmosfére.
Výrobok obsahuje v 100 ml: energetická hodnota 1411 kJ/332 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 83 g, z toho cukry 83 g, bielkoviny < 0,5 g, soľ <0,01 g, vitamín C 100 mg (125% RHP)
RHP - referenčná hodnota príjmu
Recepty z Jahodového Syrobu Kitl:
Jahodová domáca limonáda
- Kitl Syrob Jahodový
- Vychladená sóda
- Ľad
Do úzkeho, vysokého pohára nalejeme Kitl Syrob Jahodový, pridáme ľad a doplníme vychladenou sódou. Ozdobíme jahodou a čerstvou mätou.
Jahodový shake
- Kitl Syrob Jahodový
- Vychladené mlieko
- Ľad
Do vyššej nádoby vlejeme Kitl Syrob Jahodový, pridáme kocky ľadu a dolejeme vychladené mlieko. Dôkladne rozmixujeme a podávame vo vysokom pohári, pijeme najlepšie širokou slamkou
Jahodové Bellini
- Kitl Syrob Jahodový
- Suchý sekt
- Limetková šťava
- Ľad
Na dno vysokého pohára s ľadom nalejeme Kitl Syrob Jahodový, pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy a celé dolejeme vychladeným suchým sektom. Ozdobíme čerstvou jahodou, môžeme pridať aj plátok limetky.
Jahodový kokteil
- Kitl Syrob Jahodový
- Vodka
- Ľad
Do vysokého pohára nasypeme drvený ľad, nalejeme 1 diel kvalitnej vodky a jeden diel Kitl Syrobu Jahodového. Zalejeme vychladenou sódou. Môžete ozdobiť jahodou a vetvičkou mäty.
Súvisiace produkty
Recepty z Kitl Syrob Jahodový 500 ml
Jahodová domáca limonáda
Jahodová domáca limonáda Pripravili sme si pre vás recept na domácu jahodovú limonádu. Je osviežujúci. Deti (aj dospelí) ju milujú a s každým dúškom zacítil leto! Ingrediencie: ľad vychladená sóda Jahodový Syrob Kitl čerstvé jahody mäta Postup: Do úzke, vysoké poháre nalejeme Kitl Syrob Jahodový, pridáme ľad a doplníme vychladenou sódou. Ozdobíme čerstvou jahodou a vetvičkou mäty. Kitl Syrob Jahodový s dužinou môžete objednávať v sekcii Výrobky ....
Čítajte viacJahodové Bellini
Luxusný osviežujúci kokteil so sektom, ktorý nesmie chýbať na žiadnej oslave. Vytvorte si lahodný nápoj vhodný na prípitok i oslavu. S Kitl to ide ľahko! Ingrediencie: ľad Kitl Syrob Jahodový šťava z limetky kvalitný suchý sekt čerstvé jahody čerstvá limetka Postup: Na dno vysokej pohára s ľadom nalejeme Kitl Syrob Jahodový, pridáme lyžičku limetkovej šťavy a celej dolejeme vychladeným suchým sektom. Ozdobíme čerstvou jahodou, môžeme...
Čítajte viacJahodový kokteil Utopená jahoda
Osviežujúci kokteil s vôňou jahôd. Ideálny na záhradnú party, narodeninové oslavy a večierky, ale aj len na spríjemnenie večera. Ingrediencie: drvený ľad kvalitná vychladená vodka Jahodový Syrob Kitl vychladená sóda čerstvá jahoda mäta Postup: Do vysokého pohára nasypeme drvený ľad, nalejeme 1 diel kvalitnej vodky a jeden diel Kitl Syrobu jahodového. Zalejeme vychladenú sódou. Môžete ozdobiť jahodou a vetvičkou mäty. Kitl Syrob...
Čítajte viacMliečny jahodový šejk
Máte chuť na jahodový mliečny šejk? Jeho príprava je s jahodovým sirupom Kitl hračka! Vyskúšajte náš recept na jahodový šejk. Ingrediencie: Kitl Syrob Jahodový vychladené mlieko ľad Postup: Do mixéra vlejeme Kitl Syrob Jahodový , pridáme kocky ľadu a dolejeme vychladené mlieko. Dôkladne rozmixujeme. Podávame vo vysokom pohári a pijeme najlepšie širokým slamkou. Kitl Syrob Jahodový s dužinou môžete objednávať v sekcii Výrobky ....
Čítajte viac