Navigácia
Lievančeky Kitl
06. 06. 2018 |
Recepty
Recept na lievance Kitl s višňovým sirupom
Ingrediencie:
- 1 lyžica kvalitného rumu
- 500 ml mlieka
- 2 vajcia
- 1 lyžica cukru krupica
- ¼ lyžičky soli
- 300 g polohrubej múky
- ½ balíčka prášku do pečiva
- Višňový Syrob Kitl
- Čerstvé ovocie (višne, prípadne maliny, jahody, čučoriedky)
Postup:
- Polohrubú múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a cukrom. Potom do sypkej zmesi pridáme všetko ostatné (iba žĺtky!, rum a vlažné mlieko). Všetko zmixujeme.
- Potom z bielkov vyšľaháme sneh a pomaly ho vmiešame do zmesi.
- Necháme 5 minút odstáť.
- Z cesta smažíme na kvalitnom oleji lievance.
- Lievančeky ihneď podávame - poliate višňovým sirupom Kitl spolu s čerstvými višňami (v prípade, že nie je sezóna višní, môžeme podávať aj s iným čerstvým ovocím - napríklad jahodami, čučoriedkami, malinami atp.) Na záver môžeme pridať čerstvý tvaroh a posypať cukrom múčkou.