Navigácia

Makovo-limetkové lievance s bazovým sirupom

19. 01. 2018 | Recepty
Makovo-limetkové lievance s bazovým sirupom

Recept na Makovo-limetkové lievance s bazovým sirupom

(Vytvoríte až 10 palaciniek strednej veľkosti pre 2-3 osoby.)

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 120 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžice vanilkového cukru (cca 12 g)
  • 30 g cukru
  • kôra z jednej limetky (cca 1 lyžica)
  • 125 ml cmaru
  • 2 lyžice maku (cca 20 g)
  • trochu masla
  • Kitl Syrob Bazový

K podávaniu:

  • práškový cukor na posypanie
  • čerstvé čučoriedky

Príprava:

  1. Vajcia oddeľte do 2 stredne veľkých mís na bielky a žĺtky.
  2. V prvej miske pomocou ručného mixéra ušľahajte z bielkov sneh a dajte bokom.
  3. Do druhej misky so žĺtkami pridajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vanilkový cukor, cukor, limetkovú kôru, cmar a mak. Premiešajte do hladka.
  4. Pridajte sneh z bielkov a opatrne premiešajte.
  5. Na panvici na lievance (prípadne na panvici) vždy pre každý lievanec rozohrejte trochu masla. Potom nalejte cesto a osmažte z oboch strán.
  6. Podávame s čerstvými čučoriedkami a bazovým sirupom. Lievančeky pocukrujte podľa chuti.