Navigácia
Makovo-limetkové lievance s bazovým sirupom
19. 01. 2018 |
Recepty
Recept na Makovo-limetkové lievance s bazovým sirupom
(Vytvoríte až 10 palaciniek strednej veľkosti pre 2-3 osoby.)
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 120 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 2 lyžice vanilkového cukru (cca 12 g)
- 30 g cukru
- kôra z jednej limetky (cca 1 lyžica)
- 125 ml cmaru
- 2 lyžice maku (cca 20 g)
- trochu masla
- Kitl Syrob Bazový
K podávaniu:
- práškový cukor na posypanie
- čerstvé čučoriedky
Príprava:
- Vajcia oddeľte do 2 stredne veľkých mís na bielky a žĺtky.
- V prvej miske pomocou ručného mixéra ušľahajte z bielkov sneh a dajte bokom.
- Do druhej misky so žĺtkami pridajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vanilkový cukor, cukor, limetkovú kôru, cmar a mak. Premiešajte do hladka.
- Pridajte sneh z bielkov a opatrne premiešajte.
- Na panvici na lievance (prípadne na panvici) vždy pre každý lievanec rozohrejte trochu masla. Potom nalejte cesto a osmažte z oboch strán.
- Podávame s čerstvými čučoriedkami a bazovým sirupom. Lievančeky pocukrujte podľa chuti.