Navigácia
Mätový cheesecake Mojito
20. 06. 2019 |
Recepty
Recept na mätový cheesecake Mojito od Kitla
Vyskúšajte ľahký osviežujúci mätový cheesecake od Kitl. Svojích priateľov, deti aj príbuzných zaručene potešíte. ;)
Ingrediencie na korpus:
- 150 g maslových sušienok
- 80 g masla
Ingrediencie na náplň:
- 250 g Mascarpone
- 500 g tvarohu (z vaničky)
- 2x Smetana na šľehanie (33 %)
- 3 limetky
- Kitl Syrob Mätový
- 1 želatinový ztužovač za studena
Postup:
- Na výrobu korpusu najskor rozmixujeme sušienky. Potom do nich pridáme zmäknuté maslo a ešte raz rozmixujeme, aby sa sušienky s maslom spojili.
- Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Naň natlačíme zmes sušienok a masla tak, aby vyplnila celé dno. Necháme chvíľu vychladnúť a stuhnúť.
- Zatiaľ čo chladne korpus, pripravíme si dalšiu vrstvu - náplň. Vymačkajte šťavu z limetiek a pridajte k nej aj dužninu (bez zrniečok.).
- Pridajte 2-4 lyžice mätového sirupu (podľa toho, ako chcete mať cheesecake sladký a chuťovo výrazný), doplňte vodou a pripravte želatinový ztužovač podľa návodu.
- Vo veľkej mise vyšľahajte Mascarpone s tvarohom a smotanou. Šľahaním bude zmes postupne hustnúť.
- Pridajte postupne pripravený ochutený ztužovač.
- Pokiaľ sa vám bude zdať krém chuťovo dostatečne výrazný, ale málo sladký, tak môžete pridať trošku preosiatého práškového cukru.
- Všetko dôkladne premiešajte a nalejte na sušienkový korpus.
- Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
- Potom cheesecake ozdobte limetkou, mätovými lístkami, šľahačkou alebo jedlými kvetmi.
Autorkou receptu a fotografií je Michaela Pecková. Ďakujeme!