Navigácia

Mätový cheesecake Mojito

20. 06. 2019 | Recepty
Mätový cheesecake Mojito

Recept na mätový cheesecake Mojito od Kitla

Vyskúšajte ľahký osviežujúci mätový cheesecake od Kitl. Svojích  priateľov, deti aj príbuzných zaručene potešíte. ;)

Ingrediencie na korpus:

  • 150 g maslových sušienok
  • 80 g masla

Ingrediencie na náplň:

  • 250 g Mascarpone
  • 500 g tvarohu (z vaničky)
  • 2x Smetana  na  šľehanie (33 %)  
  • 3 limetky
  • Kitl Syrob Mätový
  • 1 želatinový ztužovač za studena 

Postup:

  1. Na výrobu korpusu najskor rozmixujeme sušienky. Potom do nich pridáme zmäknuté maslo a ešte raz rozmixujeme, aby sa sušienky s maslom spojili.
  2. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Naň natlačíme zmes sušienok a masla tak, aby vyplnila celé dno. Necháme chvíľu vychladnúť a stuhnúť.
  3. Zatiaľ čo chladne korpus, pripravíme si dalšiu vrstvu - náplň. Vymačkajte šťavu  z limetiek  a pridajte k nej aj dužninu (bez zrniečok.).
  4. Pridajte 2-4 lyžice mätového sirupu (podľa toho, ako chcete mať cheesecake sladký a chuťovo výrazný), doplňte vodou a pripravte želatinový ztužovač podľa návodu.
  5. Vo veľkej mise vyšľahajte Mascarpone s tvarohom a smotanou. Šľahaním bude zmes postupne hustnúť.
  6. Pridajte postupne pripravený ochutený ztužovač. 
  7. Pokiaľ sa vám bude zdať krém chuťovo dostatečne výrazný, ale málo sladký, tak môžete pridať trošku preosiatého práškového cukru.
  8. Všetko dôkladne premiešajte a nalejte na sušienkový korpus.
  9. Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
  10. Potom cheesecake ozdobte limetkou, mätovými lístkami, šľahačkou alebo jedlými kvetmi.

Autorkou receptu a fotografií je Michaela Pecková. Ďakujeme!

Mätový Syrob Kitl objednávajte na www.kitl.sk.