Navigácia
Nepečený zázvorový cheesecake Kitl
19. 03. 2018 |
Recepty
Recept na nepečený zázvorový cheesecake Kitl
Karamel a zázvor, to je netradičné spojenie chutí v nepečenom zázvorovom dezerte od Kitlu.
Ingrediencie:
- 200 g mascarpone
- 150 g karamelových sušienok
- 50 g mäkkého masla
- 250 g krémového syra
- 250 ml smotany na šľahanie
- 130 g práškového cukru
- Šťava z polovice citróna
- Kôra z polovice citróna
- 50 ml zázvorového sirupu Kitl
Postup:
- Rozmixujte karamelové sušienky na prach (v mixéri) a zmiešajte ich s mäkkým maslom.
- Tortovú formu (ideálne s priemerom 18-20 cm) vyložte papierom na pečenie (stačí pokryť len dno) a dno pokryte vzniknutou zmesou. Zmes dobre utlačte a dajte vychladiť do chladničky.
- Medzitým si pripravte krém. Robotom ušľahajte mascarpone spolu s krémovým syrom a smotanou na šľahanie. Hneď ako začne smotana hustnúť, pridajte preosiaty cukor, kôru a šťavu z citróna a zázvorový sirup Kitl. Všetko spolu chvíľku prešľahajte.
- Nakoniec dajte krém do tortovej formy a nechajte vychladiť do druhého dňa.
Tento recept bol pripravený špeciálne pre Kitl blogerkou Na skok v kuchyni.