Navigácia

Citrónový cheesecake Kitl

05. 08. 2020 | Recepty
Citrónový cheesecake Kitl

Ingrediencie:

  • 250 g sušienok Lotus
  • 125 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 350 g tvarohu
  • 2 panáky Citrónového Syrobu Kitl
  • 200 g cukru múčka
  • 4 vajcia
  • vanilková aróma

Postup:

  1. Sušienky rozdrvte a zmiešajte so zmäknutým maslom, kým sa všetko nespojí do jednoliatej zmesi. Tú potom rozprestrite na dno okrúhle tortovej formy.
  2. Ušľahajte tvaroh s mascarpone krémom, pridajte cukor, vajcia a vanilková aróma spolu s 2 panáky citrónového sirupu Kitl. Všetko spolu dobre ušľahajte.
  3. Hotový krém nalejte do formy na sušienkovou zmes. (Formu radšej zo spodu celú obaľte alobalom, pretože sa môže stať, že vytečie trochu masla, tak nech nemusíte zbytočne upratovať)
  4. Cheesecake pečte cca 1,5 hodiny na 150 stupňov.
  5. Po upečení nechajte tortu vychladnúť ideálne cez noc v chladničke. Ak je citrónová chuť pre Vás to pravé, odporúčame pred servírovaním ešte trochu pokvapkať citrónovým sirupom.

Tento recept bol vytvorený v spolupráci s blogerka Vladko Nosková. Ďakujeme!

Citrónový Syrob Kitl môžete objednať v sekcii Výrobky Kitl.