Navigácia
Dezert Lemon Curd. Lahodný citrónový krém.
09. 06. 2020 |
Recepty
Recept na svieži a lahodný citrónový krém Lemon Curd
(Ingrediencie sú na 15-20 dezertov.)
Ingrediencie na sušienkový základ:
- 800 g ovsených sušienok
- maslo
- voda
Ingrediencie na citrónový krém:
- 120 g masla
- 120-150 ml Citrónového Syrobu Kitl
- 3-4 vajcia
- 200 ml smotany na šľahanie (33%) do krému
- 200 ml smotany na šľahanie (33%) na zdobenie
- čerstvé lístočky mäty a ovocie na ozdobenie
Postup:
- Nadrobte na menšie kúsky ovsené sušienky.
- Nechajte rozpustiť kúsok masla a potom do neho pridajte trochu vody. Vzniknutú zmes premiešajte s pomletými sušienkami. Nevadí, keď bude zmes suchšie. (Nie je vhodné vytvárať zo zmesi pastu.)
- Sušienkovou zmes dajte na dno pohárov.
- Pre vytvorenie citrónového krému si najprv vyšľaháme smotanu a nechajte ju bokom na ďalšie použitie.
- Potom rozpustite vo vodnom kúpeli 120 g masla. Pridajte Kitl Syrob Citrón a dobre premiešajte.
- V hrnčeku si rozmiešajte vajcia (prípadne i len žĺtky) a tie postupne vlejte do zmesi masla a sirupu vo vodnom kúpeli. Všetko 10-15 minút miešajte až vznikne hustý krém. Zložte z vodného kúpeľa a za stáleho miešania nechajte vychladnúť. Primiešajte ušľahanú smotanu.
- Takto hotovú zmes nalejte do pohárov na sušienky a dajte do chladničky stuhnúť.
- Vychladený dezert ozdobte ušľahanú smotanou (aplikujte z cukrárskeho vrecka) a lístkom mäty a ovocím (malinami alebo brusnicami podľa Vašich preferencií).