Navigácia

Dezert Lemon Curd. Lahodný citrónový krém.

09. 06. 2020 | Recepty
Dezert Lemon Curd. Lahodný citrónový krém.

Recept na svieži a lahodný citrónový krém Lemon Curd

(Ingrediencie sú na 15-20 dezertov.)

Ingrediencie na sušienkový základ:

  • 800 g ovsených sušienok
  • maslo
  • voda

Ingrediencie na citrónový krém:

  • 120 g masla
  • 120-150 ml Citrónového Syrobu Kitl
  • 3-4 vajcia
  • 200 ml smotany na šľahanie (33%) do krému
  • 200 ml smotany na šľahanie (33%) na zdobenie
  • čerstvé lístočky mäty a ovocie na ozdobenie

Postup:

  1. Nadrobte na menšie kúsky ovsené sušienky.
  2. Nechajte rozpustiť kúsok masla a potom do neho pridajte trochu vody. Vzniknutú zmes premiešajte s pomletými sušienkami. Nevadí, keď bude zmes suchšie. (Nie je vhodné vytvárať zo zmesi pastu.)
  3. Sušienkovou zmes dajte na dno pohárov.
  4. Pre vytvorenie citrónového krému si najprv vyšľaháme smotanu a nechajte ju bokom na ďalšie použitie.
  5. Potom rozpustite vo vodnom kúpeli 120 g masla. Pridajte Kitl Syrob Citrón a dobre premiešajte.
  6. V hrnčeku si rozmiešajte vajcia (prípadne i len žĺtky) a tie postupne vlejte do zmesi masla a sirupu vo vodnom kúpeli. Všetko 10-15 minút miešajte až vznikne hustý krém. Zložte z vodného kúpeľa a za stáleho miešania nechajte vychladnúť. Primiešajte ušľahanú smotanu.
  7. Takto hotovú zmes nalejte do pohárov na sušienky a dajte do chladničky stuhnúť.
  8. Vychladený dezert ozdobte ušľahanú smotanou (aplikujte z cukrárskeho vrecka) a lístkom mäty a ovocím (malinami alebo brusnicami podľa Vašich preferencií).

Citrónový sirup Kitl objednávajte na www.kitl.sk.