Navigácia
Limetkovo-mätová torta Kitl
21. 02. 2018 |
Recepty
Limetkovo-mätová torta Kitl
(Recept pre 6 osôb.)
Ingrediencie:
- 1 balenie maslových sušienok
- 70 g mäkkého masla
- 1 sladené kondenzované mlieko
- 20 ml limetkovej šťavy
- 100 ml mätového Kitl Syrobu
- 2x150ml šľahačky
- kôra z jednej limetky
- vanilková aróma alebo vanilkový cukor
Príprava:
- Rozdrvte maslové sušienky valčekom alebo v mixéri a zmiešajte ich spolu s mäkkým maslom na konzistentnú hmotu. Pečte na 180° C počas 7-8 minút, aby cesto (základ) malo zlatistú farbu. Nechajte vychladnúť.
- Zmiešajte sladké kondenzované mlieko, šľahačku, Kitl Syrob Mätový, limetkovú šťavu, vanilkovú arómu alebo vanilkový cukor.
- Nalejte schladené na vychladnuté cesto (základ). Ozdobte limetkovou kôrou. Nechajte odpočinúť v chladničke po dobu najmenej 4 hodín, najlepšie cez noc.