Navigácia
Malinová tofu torta Kitl
21. 06. 2018 |
Recepty
Recept na malinovú tofu tortu Kitl
Čo budete potrebovať:
- Tortovú formu (priemer 18 cm)
Ingrediencie na korpus:
- 100 g orechov (Použiť môžete lieskové orechy, kešu alebo para orechy. Záleží, čo máte v obľube.)
- 150 g datlí
- 50 g kokosu (strúhaného)
Ingrediencie na krém:
- 2 ks bieleho tofu
- 1 väčší banán
- 100 g kokosu (strúhaného)
- 1 balenie vychladeného kokosového mlieka
- 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
- 100 ml malinového Kitl Syrobu
- 5 polievkových lyžíc kokosového oleja
- 200 g čerstvých malín
Postup:
- Orechy a datle namočte na min. 3 hodiny do vody. Potom vodu zlejte a spolu s kokosom rozmixujte. Zmes nemusí byť úplne hladká, stačí, keď hmota drží pri sebe.
- Formu vyložíme potravinárskou fóliou alebo alobalom. Potom na dno natlačte orechovo-kokosovo-datľovú smer. Takto pripravený korpus vložte do chladničky a nechajte vychladnúť.
- Z vychladeného kokosového mlieka vložte do mixéra iba tú stuhnutú časť (tekutú môžete využiť napríklad pre smoothie). Pridajte biele tofu, strúhaný kokos, banán, šťavu z citróna, kokosový olej a malinový sirup Kitl. Všetky ingrediencie rozmixujte na hladkú zmes.
- Korpus ľahko potrite vzniknutou zmesou a poskladajte ho čerstvými malinami. Potom dajte zhruba polovicu krému tak, aby boli maliny úplne zakryté.
- Do druhej polovice krému vložte zvyšok malín a pridajte Malinový Syrob Kitl. Z takto vzniknutého naružovelého krému vytvorte ďalšiu vrstvu torty.
- Tortu nechajte min. 2 hodiny vychladnúť v chladničke. Na záver môžete tortu ozdobiť čerstvou mätou a malinami.
K zákuskov skvele chutí Malinová limonáda Kitl ;)
Tento recept bol vytvorený vo spolupráce s blogerkou MaruškaVEG a Elixi.sk.