Navigácia
Malinový cheesecake od Kitl
30. 04. 2019 |
Recepty
Recept na malinový cheesecake Kitl
Ingrediencie na korpus:
- 150 g maslových sušienok
- 80 g masla
Ingrediencie na náplň:
- 500 g Mascarpone
- 250 g tvarohu (z vaničky)
- 400 g smotany na šľahanie (33 %)
- cca 1 hrnček malín (čerstvé alebo zmrazené)
- 1 želatinový ztužovač za studena
- 2-4 lyžice Malinového Syrobu Kitl
Postup:
- Na výrobu korpusu najskôr rozmixujeme sušienky. Potom do nich pridáme zmäknuté maslo a ešte raz rozmixujeme, aby sa sušienky s maslom prepojili.
- Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Naň natlačíme zmes sušienok a masla tak, aby vyplnila celé dno. Necháme chvíľu vychladiť a stuhnúť.
- Pre výrobu náplne je potrebné najskôr rozvarit maliny s troškou vody. Až maliny zmäknú a rozvaria sa, tak ich pomocou sítka prepasírujeme a zbavíme zrniečok. Necháme vychladnúť.
- Do ďaľšej misky si pripravíme 2-4 lyžice (podľa toho, ako chceme mať cheesecake sladký) malinového sirupu, doplníme vodou a pripravíme želatinový ztužovač podľa návodu.
- Vo veľkej mise vyšľaháme Mascarpone s tvarohom a smotanou. Šľahaním bude postupne hustnúť.
- Pridáme rozvarené maliny a pripravený ztužovač. Všetko dôkladne premiešame a nalejeme na sušienkový korpus.
- Nechajte v chľadničke stuhnúť (aspoň 2 hodiny). Potom cheesecake ozdobíme napríklad malinami, šľahačkou alebo pusinkami.
Autorkou receptu a fotografií je Michaela Pecková. Ďakujeme!
Malinový sirup Kitl si môžete objednať tu.