Navigácia

Malinový cheesecake od Kitl

30. 04. 2019 | Recepty
Malinový cheesecake od Kitl

Recept na malinový cheesecake Kitl

Ingrediencie na korpus:

  • 150 g maslových sušienok
  • 80 g masla

Ingrediencie na náplň:

  • 500 g Mascarpone
  • 250 g tvarohu (z vaničky)
  • 400 g smotany na šľahanie (33 %)
  • cca 1 hrnček  malín (čerstvé alebo  zmrazené) 
  • 1 želatinový ztužovač za studena 
  • 2-4 lyžice Malinového Syrobu Kitl

Postup:

  1. Na výrobu korpusu najskôr  rozmixujeme sušienky. Potom  do nich pridáme zmäknuté maslo a ešte raz rozmixujeme, aby sa sušienky s maslom prepojili.
  2. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Naň natlačíme zmes sušienok a masla tak, aby vyplnila celé dno. Necháme chvíľu  vychladiť a stuhnúť.
  3. Pre výrobu náplne  je potrebné najskôr rozvarit maliny s troškou vody. Až maliny zmäknú  a rozvaria sa, tak ich pomocou  sítka prepasírujeme a zbavíme zrniečok. Necháme vychladnúť.
  4. Do ďaľšej misky si pripravíme 2-4 lyžice (podľa toho, ako chceme  mať cheesecake sladký) malinového sirupu, doplníme vodou a pripravíme želatinový ztužovač podľa  návodu.
  5. Vo veľkej mise  vyšľaháme Mascarpone s tvarohom a smotanou. Šľahaním bude  postupne hustnúť.
  6. Pridáme rozvarené maliny a pripravený ztužovač. Všetko dôkladne premiešame a nalejeme na sušienkový korpus.
  7. Nechajte v chľadničke stuhnúť (aspoň 2 hodiny). Potom cheesecake ozdobíme napríklad malinami, šľahačkou alebo pusinkami.

Autorkou receptu a fotografií je Michaela Pecková. Ďakujeme!

Malinový sirup Kitl si môžete objednať tu.