Navigácia
Višňové palacinky Kitl
02. 09. 2017 |
Recepty
Recept na višňové palacinky Kitl
Jednoduchý recept na palacinky, kde Vám doba prípravy zaberie maximálne 1 hodinu.
Doba prípravy:
- 10 minút príprava cesta
- 30 minút odležanie cesta
- 5 minút príprava náplne (počas odležania)
- 20 minút vyprážanie a plnenie palaciniek
Ingrediencie (na 10 kusov palaciniek):
Na cesto:
- 500 ml mlieka
- 180 g hladkej múky
- 20 g vanilkového cukru
- 2 vajcia
- 5 ml rumu
- 1 lyžica citrónovej kôry
- štipka soli
Plnka:
- 250 g tučného tvarohu
- 20 g vanilkového cukru
- 250 g čerešní
- Kitl Syrob Višňový
Postup:
- Do väčšej misy nalejeme mlieko, pridáme vajíčka, cukor a soľ a všetko poriadne habarkou premiešame. Ďalej pridáme preosiatu múku a opäť pomocou habarky pekne zapracujeme. Na záver primiešame nastrúhanú citrónovú kôru a rum a takto pripravenú zmes necháme 1/2 hodiny odležať v chladničke.
- Medzitým, než nám cesto odleží, si prichystáme náplň do palaciniek. Tvaroh dáme do misky, pridáme vanilkový cukor a na kúsky nakrájané vykôstkované čerešne a všetko dôkladne premiešame, aby boli suroviny rovnomerne rozmiestnené.
- Na ťažkej panvici smažíme na rozpálenom oleji palacinky naberačku po naberačke zhruba minútu z každej strany, a ešte teplé ich plníme tvarohom s cukrom a čerešňami a na záver ich môžeme podľa chuti poliať višňovým sirupom.
Tento recept bol pripravený špeciálne pre Kitl blogom Neplecha na plechu.