Navigácia

Višňový Eton Mess

03. 04. 2018 | Recepty
Višňový Eton Mess

Recept na višňový Eton Mess

Ingrediencie:

Na pusinky:

  • 115 g cukru
  • 2 bielky
  • ocot
  • štipka soli

Na višne:

Na šľahačku:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • niekoľko kvapiek vanilkového extraktu

Postup:

  1. Dôkladne odmastíme misu, v ktorej budeme šľahať bielky (napríklad papierovou utierkou ľahko navlhčenou octom).
  2. Bielky so štipkou soli dáme do misy a začneme šľahať na strednom  stupni.
  3. Keď bielky zosvetlia, po lyžiciach pridávame cukor. Vždy zašľaháme a až potom pridávame ďalšiu lyžicu cukru.
  4. Bielky šľaháme, kým nie sú krásne tuhé a lesklé.
  5. Bielky naplníme do cukrárskeho vrecka a robíme pusinky.
  6. Podľa toho, aké veľké pusinky vytvoríte, zvolíte dĺžku pečenia. Pečte na 90 stupňov po dobu 60 - 80 minút.
  7. Medzitým si pripravte višne. Odkôstkované višne uvaríte na panvici spolu s višňovým Syrobem Kitl a kvalitným koňakom. Zhruba po 5tich minútach  vyberte višne a zvyšný sirup ďalej zredukujte. Potom panvicu odstavte zo sporáka, vráťte zvarené višne späť na panvicu a nechajte vychladnúť.
  8. Šľahačom vyšľahajte smotanu spolu s vanilkovým extraktom (do tuha).
  9. Do pohára vrstvíme višne, nalámané pusinky

 

Tento recept bol pripravený špeciálne pre Kitl blogerkou Na skok v kuchyni.