Navigácia
Višňový Eton Mess
03. 04. 2018 |
Recepty
Recept na višňový Eton Mess
Ingrediencie:
Na pusinky:
- 115 g cukru
- 2 bielky
- ocot
- štipka soli
Na višne:
- 2 dcl Kitl Syrob Višňový
- 250 g mrazených odkôstkovaných višní
- 50 ml kvalitného koňaku
Na šľahačku:
- 250 ml smotany na šľahanie
- niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
Postup:
- Dôkladne odmastíme misu, v ktorej budeme šľahať bielky (napríklad papierovou utierkou ľahko navlhčenou octom).
- Bielky so štipkou soli dáme do misy a začneme šľahať na strednom stupni.
- Keď bielky zosvetlia, po lyžiciach pridávame cukor. Vždy zašľaháme a až potom pridávame ďalšiu lyžicu cukru.
- Bielky šľaháme, kým nie sú krásne tuhé a lesklé.
- Bielky naplníme do cukrárskeho vrecka a robíme pusinky.
- Podľa toho, aké veľké pusinky vytvoríte, zvolíte dĺžku pečenia. Pečte na 90 stupňov po dobu 60 - 80 minút.
- Medzitým si pripravte višne. Odkôstkované višne uvaríte na panvici spolu s višňovým Syrobem Kitl a kvalitným koňakom. Zhruba po 5tich minútach vyberte višne a zvyšný sirup ďalej zredukujte. Potom panvicu odstavte zo sporáka, vráťte zvarené višne späť na panvicu a nechajte vychladnúť.
- Šľahačom vyšľahajte smotanu spolu s vanilkovým extraktom (do tuha).
- Do pohára vrstvíme višne, nalámané pusinky
Tento recept bol pripravený špeciálne pre Kitl blogerkou Na skok v kuchyni.