Navigácia
Syrob Mätový 500 ml
Syrob Mätový 500 ml
Vynikajúci hustý sirup z čerstvých lístkov mäty kučeravej, pestované v kvalite BIO. Vďaka svojmu zloženiu a šetrnému výrobnému postupu je sirup bohatý na látky zdraviu prospešné, aromatické a chuťové. Je skvelý pre prípravu osviežujúcich domácich limonád. Zalejte ho horúcou vodou, pridajte kvapku medu a máte chutný horúci nápoj.
Popis
Kitl Syrob Mätový
Kitl Syrob Mätový pripravujeme z čerstvých lístkov BIO mäty, ktoré potom macerujeme v studenej vode. Tým že používame BIO mätu, nedostanú sa nežiaduce chemické látky z konvenčného poľnohospodárstva do hotového sirupu. Špecifická chuť nášho mätového sirupu je dôsledkom používania mäty kučeravej - známejší pod názvom spearmint. Vďaka šetrnému výrobnému postupu je Syrob bohatý na látky zdravé prospešné, aromatické a chuťové.
Ostatné informácie:
Zloženie: cukor, vodný výluh z čerstvej mäty kučeravej* (Mentha spicata L., 10%), mätový extrakt, extrakt zo zeleného čaju, vitamín C (20 mg v 100 ml sirupu je 25 % NRV), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, prírodná mätová aróma. (NRV = referenčné výživové hodnoty)
* z ekologického poľnohospodárstva
Dávkovanie: Pre prípravu domácich limonád rieďte najlepšie s kvalitnou vodou v pomere 1:10, pre prípravu horúcich nápojov v pomere 1:8.
Skladujte v chladnom a tmavom mieste. Bylinné výťažky môžu sedimentovať, prípadný zákal alebo pena nie je na závadu, súvisia s tým, že výrobok je prírodného povodu. Pred upotrebením pretrepať. Po otvorení uchovajte v chlade a spotrebujte do 30 dní. Balené v ochrannej atmosfére.
Informácie pre diabetikov: výrobok je možné v obmedzenom množstve a po konzultácii s lekárom užívať,diabetici 1. i 2. typu, musí sa ale započítať do denného príjmu energie.
Výživové údaje ve 100 ml: energetická hodnota 1445 kJ/340 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 85 g, z toho cukry 85 g, bielkoviny < 0,5 g, soľ < 0,01 g, vitamin C (kyselina L-askorbová) 20 mg (25 % NRV = referenčné výživové hodnoty).
Rozprávanie o mäte
Existuje mnoho kultivarov mäty, rozlišujeme ich až niekoľko desiatok. Nájsť možno niektoré z nich voľne v prírode, mäta je ale obľúbenou rastlinou pre pestovanie na záhonoch alebo v kvetináčoch. Asi najznámejší mätou je mäta pieporná - slávny peppermint. Vznikla začiatkom 17. storočia v Anglicku, divokým skrížením mäty klasnatej a mäty vodnej.
Mäta je jednou z najstarších liečivých bylín. Jej listy obsahujú až 2,5% silíc, s hlavnou účinnou látkou karvónu. Mäta povzbudzuje činnosť čriev, žalúdka a žlčníka, používa sa pri nechutenstve. Tlmí a odstraňuje kŕče, zvlášť v tráviacom trakte. Zmierňuje nadúvanie, pôsobí dezinfekčne a povzbudzuje vylučovanie tráviacich štiav, predovšetkým žlče.
Súvisiace produkty
Recepty z Syrob Mätový 500 ml
Nealko Mojito Kitl
Recept na nealkoholické Mojito Kitl Ingrediencie: Kitl Syrob Mätový sóda čerstvá mäta citrón a limetka Postup prípravy: Do pohára nakrájame na väčšie kusy citrón a limetku, ktoré ľahko roztlačíme, aby pustili šťavu. Pridáme čerstvú mätu, ľad a mätový sirup. Na pol litra limonády stačí veľký štamprlík mätového sirupu Kitl. Všetko dobre premiešame a zalejeme sódou. Máte radi Mojito? Nemáte vždy po ruke trstinový cukor a veľa čerstvej mäty?...
Čítajte viacMätový cheesecake Mojito
Recept na mätový cheesecake Mojito od Kitla Vyskúšajte ľahký osviežujúci mätový cheesecake od Kitl. Svojích priateľov, deti aj príbuzných zaručene potešíte. ;) Ingrediencie na korpus: 150 g maslových sušienok 80 g masla Ingrediencie na náplň: 250 g Mascarpone 500 g tvarohu (z vaničky) 2x Smetana na šľehanie (33 %) 3 limetky Kitl Syrob Mätový 1 želatinový ztužovač za studena Postup: Na výrobu korpusu najskor rozmixujeme...
Čítajte viacDomáce malinové smoothie s mätou
Recept na domáce mätovo-malinové smoothie Ingrediencie: 150 g čerstvých alebo mrazených malín 200 ml mlieka 1 banán 1 malý štamperlík Mätového sirupu Kitl Postup: Všetky suroviny spolu dohladka rozmixujte. Pre zriedenie prilejte trochu vody alebo mlieka. Ozdobte malinami a lístočkami mäty.
Čítajte viacLimetkovo-mätová torta Kitl
Limetkovo-mätová torta Kitl (Recept pre 6 osôb.) Ingrediencie: 1 balenie maslových sušienok 70 g mäkkého masla 1 sladené kondenzované mlieko 20 ml limetkovej šťavy 100 ml mätového Kitl Syrobu 2x150ml šľahačky kôra z jednej limetky vanilková aróma alebo vanilkový cukor Príprava: Rozdrvte maslové sušienky valčekom alebo v mixéri a zmiešajte ich spolu s mäkkým maslom na konzistentnú hmotu. Pečte na 180° C počas 7-8 minút, aby cesto (základ)...
Čítajte viac