Navigácia
Syrob Zázvorový 5 l
Syrob Zázvorový 5 l
Vynikajúci hustý sirup z čerstvo vylisovanej šťavy, získané z koreňa zázvoru v BIO kvalite. Balený je v 5 litrovom gastrobalení bag-in-box.
Popis
Kitl Syrob Zázvorový
Vyrába sa za studena, z čerstvého, ručne lisovaného koreňa zázvoru v BIO kvalite. Vylisovaním získame žltú, olejnatou a vysoko a štipľavú šťavu, ktorú zahusťujeme cukrom. Vďaka tomuto procesu je Syrob Zázvorový nielen chutný, ale aj bohatý na zdraviu prospešné látky.
Odkiaľ pochádza zázvor, ktorý spracovávame
Zázvor z niekoľkých posledných šarží sme doviezli z Peru. Tento peruánsky BIO zázvor je síce menší ako bežne dostupný ázijský zázvor, ale má sýtejšiu farbu a výraznejšiu arómu. Vďaka tomu má náš Zázvorový Syrob svojou typickú chuť.
Kitl Syrob Zázvorový sa stal najlepším nealkoholickým nápojom Libereckého kraja na rok 2014.
Ostatné informácie o Kitl Syrob Zázvorový:
Zloženie: cukor, čerstvá zázvorová šťava* (Zingiber officinale L., 10 %), zázvorový extrakt, vitamín C (20 mg v 100 ml sirupu je 25 % NRV), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, prírodná aróma. (NRV = referenčné výživové hodnoty)
* z ekologického poľnohospodárstva
Dávkovanie: Pre prípravu domácich limonád rieďte najlepšie s kvalitnou vodou v pomere 1:10, pre prípravu horúcich nápojov v pomere 1:8.
Skladujte v chladnom a tmavom mieste. Bylinné výťažky môžu sedimentovať, prípadný zákal alebo pena nie je na závadu, súvisia s tým, že výrobok je prírodného povodu. Pred upotrebením pretrepať. Po otvorení uchovajte v chlade a spotrebujte do 30 dní. Balené v ochrannej atmosfére.
Informácie pre diabetikov: výrobok je možné v obmedzenom množstve a po konzultácii s lekárom užívať diabetikov 1. i 2. typu, musí sa ale započítať do denného príjmu energie.
Výrobok obsahuje v 100 ml: energetická hodnota 1496 kJ / 352 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 88 g, z toho cukry 88 g, bielkoviny < 0,5 g, soľ < 0,01 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 20 mg (25 % NRV = referenčné výživové hodnoty).
O zázvoru
"Beží líška k Táboru, nesie vrece zázvoru." (Česká ľudová)
Zázvor má pôvod v južnej Číne a Indii, ale už v neskorej antike bol veľmi rozšírený aj v Európe. Obchodné lode ho doviezli do Grécka a Talianska, odkiaľ ho rímski vojaci prenášali cez Alpy až na území Čiech a Moravy. Latinský názov zázvoru je zingiber, u Grékov sa rastlina volala zingiberis. Arabi používali označenie gingebil, čo je odvodené od slova Ginga, ako Arabi nazývali Indii. Všimnite si, ako názvy zázvoru kopírujú prastaré obchodné cesty! Čulý obchod so zázvorom a jeho rozšírenie po celom svete bolo umožnené najmä tým, že sa koreň zázvoru v horúčave nekazí.
V ľudovom liečiteľstve zázvor pomáha pri prechladnutí a kašli. V tradičnej čínskej medicíne tiež zmierňuje žalúdočné nevoľnosti a zlepšuje trávenie. Vedecky uznávané je užitie podzemku zázvoru pri funkčných poruchách tráviaceho traktu a na ošetrenie symptómov cestovnej nevoľnosti (napríklad v lietadle alebo na lodi).
Súvisiace produkty
Recepty z Syrob Zázvorový 5 l
Horúci Kitl Syrob Zázvorový
Recept na horúci zázvorový nápoj Ingrediencie: Zázvorový Syrob Kitl čerstvý zázvor horúca voda plátok citróna Postup prípravy: Do pohára nalejeme zázvorový sirup, pridáme plátky čerstvého zázvoru a zalejeme horúcou vodu v pomere 1:8. Nakoniec môžeme pridať plátok citróna. Horúci zázvor je skvelý predovšetkým v zime, keď sme prechladnutí.Dať si ho ale môžete samozrejme aj kedykoľvek v roku, kedy Vás zahreje na tele aj na duši.
Čítajte viacZázvorový koktejl Kitl
Recept na zázvorový drink Kitl s Bacardi Black Ingrediencie: Zázvorový sirup Kitl Vychladená sóda Bacardi Black Ľad Na ozdobenie: mäta, plátky zázvoru, plátky limety Postup: Do vysokého servírovacieho pohára nalejte zázvorový sirup Kitl (ideálne riediť v pomere 1:10). Pridajte ľad a zalejte vychladenou sódou. Na záver pridajte štamperlík Bacardi Black. Ozdobte mätou a niekoľkými plátkami zázvoru a limetky. Za recept ďakujeme...
Čítajte viacHorúci zázvorový Smrkáček
Recept na horúci zázvorový Smrkáček Tento recept na horúci nápoj je skvelý pre milovníkov zázvoru a vône škorice s potrebou uvolniť si nos pri nádche a nachladnutí. Určite ho vyskúšajte! Ingredience: 1 liter vody 2 stredne veľké jablká 10 ks klinčekov 2 ks celej škorice 1-2 lyžice Zázvorového sirupu Kitl 1-2 lyžice Smrkáčika Postup: Nakrájajte dve jablká na mesiačiky a povarte ich vo vode spolu s klinčekmi a škoricou po dobu zhruba 5-tich...
Čítajte viacVianočný horúci zázvor s pomarančom
Recept na Vianočný horúci zázvorový nápoj Tento nápoj Vás zaručene zahreje a krásne vonia po zázvore a škorici. Príprava je naozaj rýchla a chutní skvelo. Vyskúšajte! Ingredience: 20 ml Kitl Sirup Zázvorový plátok pomaranča škorica (cca 2 cm škorice v celku) horúca voda Postup: Do pohára 0,2 litra vložíme škoricu a pomaranč. Pridáme 20 ml zázvorového sirupu Kitl a všetko zalejeme horúcou vodou. Pozn.: Pro horúce nápoje sa sirupy Kitl riedia...
Čítajte viacBacilový trojboj
Jeseň je jednoznačne aj obdobím chrípky a ochorení. Pripravili sme Vám preto recept na hotový nápoj, ktorý Vám zaiste pomôže. Recept "Bacilový trojboj" so zázvorom Ingrediencie: Kitl Syrob Zázvorový čerstvo natrhané kvety bazy čiernej (mimo sezóny možete použiť Kitl Bazový sirup) plátky citróna a plátky čerstvého zázvoru Postup: Do kvetinového nápoja lebo horúceho nápoja nalejte zázvorový sirup. Pridajte čerstvo natrhané kvety čiernej bazy. V prípade,...
Čítajte viacZázvorovo špaldové sušienky Kitl
Zázvorové sušienky Kitl Ingrediencie: 150 g špaldovej múky 100 g celozrnnej špaldovej múky 1 vajce 40 g čokolády s min. 70% kakaa 2 lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru 1 lyžička prášku do pečiva 70 g kokosového oleja 5 lyžíc Kitl Syrob Zázvorový 2 lyžičky sušených levanduľových kvetov Postup: V hrnci pozvoľne rozpustíme kokosový olej, potom pridáme Zázvorový Syrob. Všetko premiešame a necháme vychladnúť. Do preosiatej múky...
Čítajte viacNepečený zázvorový cheesecake Kitl
Recept na nepečený zázvorový cheesecake Kitl Karamel a zázvor, to je netradičné spojenie chutí v nepečenom zázvorovom dezerte od Kitlu. Ingrediencie: 200 g mascarpone 150 g karamelových sušienok 50 g mäkkého masla 250 g krémového syra 250 ml smotany na šľahanie 130 g práškového cukru Šťava z polovice citróna Kôra z polovice citróna 50 ml zázvorového sirupu Kitl Postup: Rozmixujte karamelové sušienky na prach (v mixéri) a zmiešajte ich s...
Čítajte viac